Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Італія заборонила в'їзд туристам з України, а Польща посилює обмеження

Реклама

З 16 грудня 2021 року Італія заборонила необов'язкові поїздки громадян України, у тому числі з метою туризму. Відповідне рішення було прийнято під час чергового перегляду правил в'їзду через поширення штаму "Омікрон".

Виняток становлять громадяни України - власники посвідки на проживання в Італії, або ті громадяни, хто в'їжджає в Італію з підтверджених мотивів роботи, навчання, лікування або абсолютної необхідності. В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в'їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

Крім того, з 15 грудня 2021 змінено правила перетину кордону для громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України).

При перетині кордону подорожуючі мають надати представникам Прикордонної служби Республіки Польща результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено.

Дана вимога стосується, в тому числі вакцинованих осіб.

Від зобов'язань здавати тест звільняються:

  • учні, які навчаються на території Республіки Польща чи в сусідній країні та опікуни, що їх супроводжують;

  • діти, що відвідують дитячі садочки на території Республіки Польща та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Наявність тесту не звільняє невакцинованих осіб (та осіб, що щеплені вакцинами не дозволеними на території Європейського Союзу) від проходження 14-денного карантину.

Згадані обмеження вступають в силу з 15 грудня 2021 р. та діятимуть до 31 січня 2022 р.

8 грудня Уряд Словацької Республіки ухвалив рішення щодо продовження терміну дії карантинних заходів та «надзвичайного
стану» в країні
з 10 грудня 2021 року на наступні 4 тижні (до 05.01.2022р), а саме:

- запровадження «комендантської години» з 5.00 год. ранку до 01.00 ночі (повна заборона пересування осіб без поважної причини),

- заборона роботи всіх ресторанів та магазинів, готелів та розважальних центрів, крім магазинів першої необхідності (їжу в закладах громадського харчування можна продавати тільки через віконце);

Важливо: ці обмеження стосуються також іноземців, зокрема - громадян України, які відвідують Словаччину. Порушення вказаних обмежень тягне за собою адміністративне покарання у вигляді штрафу у розмірі 1000 євро.

З огляду на це, МЗС рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Словаччини в рамках безвізового режиму з метою туризму, у приватних та службових справах до перегляду Урядом СР вказаних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, що українців очікують святкові вихідні на Різдво та Новий рік.

Під час планування своїх подорожей обов'язково перевіряйте інформацію про дозволи та обмеження в умовах пандемії COVID-19 на мапі від МЗС України за посиланням

Бажаєте першими дізнаватись про зміни, що впливають на ваш бізнес? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360. Отримуйте автоматичні сповіщення про зміни законодавства, контрагентів, майна. Замовляйте презентацію LIGA360 прямо сьогодні, щоб приймати smart-рішення в умовах постійних змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини