Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтримав штраф Держпраці понад 3 млн грн за працівників, що неоформлені

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду задовольнив касаційну скаргу Управління Держпраці у Тернопільській області про накладення штрафу на суб'єкта господарювання, який надає медичні послуги, за допуск до роботи 24 медичних працівників без належного оформлення з ними трудових відносин.

Так, у лютому 2019 року посадовими особами Управління Держпраці було проведено позаплановий захід державного контролю, під час якого виявлено та задокументовано підміну роботодавцем трудових відносин цивільно-правовими, а саме: медичні працівники виконували трудові функції за різними спеціальностями, проте з ними було укладено не трудові, а цивільно-правові договори.

За результатами перевірки Управлінням Держпраці винесено постанову про накладення на суб'єкта господарювання фінансових санкцій у розмірі понад 3 млн грн.

Не погоджуючись з рішенням Управління Держпраці, роботодавцем його оскаржено.

У підсумку розгляду цієї справи судами різних інстанцій, Верховний Суд прийняв остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню, про правомірність постанови Управління Держпраці щодо накладення на роботодавця понад 3 млн грн штрафу.

З текстом постанови можна ознайомитися тут.

За матеріалами Державної служби України з питань праці

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини