Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент відповів на петицію про скасування "обов’язкової" вакцинації та карантину

Реклама

Президент відповів на електронну петицію № 22/123656-еп «Повне скасування карантину та добровільно-примусової вакцинації від COVID-19», розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 27 вересня 2021 року громадянином Ю.С.Ахрамейком.

У відповіді зазначені всі норми законодавства, які регулюють вакцинування населення проти інфекційних хвороб та запровадження урядом карантину.

Володимир Зеленський, зокрема, зазначив , що у зв'язку із оголошення пандемії COVID-19 Урядом України прийнято постанову від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (зі змінами).

2 квітня 2021 року Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення «Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року», введеного в дію Указом Президента України від З квітня 2021 року № 139.

Відповідно до зазначеного рішення Кабінету Міністрів України доручено, зокрема, розробити та затвердити Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з урахуванням найкращого міжнародного досвіду, передбачивши, зокрема, встановлення мінімально необхідної щомісячної кількості щеплень, визначення джерел та строків поставки вакцин для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19), визначення осіб, відповідальних за реалізацію Плану, кінцевою метою якого є охоплення щепленням більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, суть відповіді Президента полягає в тому, що всі чинні заходи з вакцинації та карантину відповідають законодавству.

Побудуйте успішний бренд разом з LIGA ZAKON. Тільки до 14 січня даруємо новорічні ціни для рішення LIGA360:PR-менеджер. Моніторинг 20 тисяч джерел, автоматичні звіти та мінімум рутини. Встигніть на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини