Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ вже працює над викриттям "схемників"

Реклама

За процесуального керівництва Прокуратури, директору підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків, службовому підробленні та пособництві у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні у цій справі здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України.

За даними слідства, директор підприємства-постачальника мережі супермаркетів за попередньою змовою з іншими особами документально оформив придбання сільськогосподарської продукції у фіктивного підприємства на суму понад 500 млн грн.

Угоду було укладено формально для зменшення розміру платежів до бюджету, а фактично постачання продукції не відбулося. Натомість, фактично придбану за готівку у невстановлених осіб продукцію після її переробки підприємством було реалізовано одній із мереж супермаркетів.

До податкової звітності було внесено завідомо неправдиві відомості. В результаті цього до бюджету не надійшло понад 66 млн грн податків. У подальшому частину одержаних коштів у сумі понад 26 млн грн було перераховано на рахунки фіктивного підприємства з метою їх конвертації у готівку.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами БЕБ

Як керівнику першим отримати інформацію у Новому Році? Управлінські рішення та зміни надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини