Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дія Сіті: порядок подання та розгляду заяви

Реклама

Уряд постановою від 29 грудня 2021 р. № 1445 затвердив порядок подання та розгляду заяви про набуття статусу резидента Дія Сіті.

Для набуття статусу резидента Дія Сіті заявник звертається до Мінцифри із заявою за формою згідно з додатком до постанови № 1445 та документами, що додаються до неї в електронній формі в один із таких способів:

1) через державний веб-портал правового режиму Дія Сіті (city.diia.gov.ua);

2) шляхом надсилання на адресу електронної пошти Мінцифри, зазначену на його офіційному веб-сайті, для комунікації із заявниками та резидентами Дія Сіті.

Заявник за власною ініціативою може додати до заяви заяву про обрання оподаткування як платника податку на прибуток підприємств на особливих умовах відповідно до Податкового кодексу України.

Заява і додані до неї документи повинні бути викладені державною мовою.

У разі подання заяви шляхом її надсилання на адресу електронної пошти Мінцифри така заява повинна подаватись у машинозчитуваному форматі.

На заяву та додані до неї документи накладається електронний підпис.

Мінцифри забороняється вимагати від заявника:

1) подання оригіналів документів, крім заяви;

2) подання копій документів, засвідчених нотаріально або іншими особами, якщо подання такої копії прямо не передбачено Законом;

3) подання документів, що підтверджують або спростовують інформацію про заявника, які видаються іншими державними органами, органами місцевого самоврядування або їх посадовими особами;

4) подання документів, не передбачених Законом.

Мінцифри розглядає заяву та додані до неї документи протягом 10 робочих днів з дня їх надходження. Датою надходження вважається дата надсилання на адресу електронної пошти заявника автоматично сформованого електронного повідомлення про отримання заяви та доданих до неї документів.

Мінцифри повертає заяву без розгляду з таких підстав:

1) заява не відповідає вимогам частини першої статті 6 Закону;

2) неможливо підтвердити повноваження представника заявника, якщо заяву подано/підписано особою, яка не є його керівником або особою, яка може вчиняти дії від імені заявника, зазначеною в Єдиному державному реєстрі;

3) в Єдиному державному реєстрі відсутні відомості про заявника або наявні відомості про державну реєстрацію його припинення;

4) заявник звернувся з проханням про повернення раніше поданої заяви без розгляду.

Також читайте:

Гіг-контракти. Що це таке? Які умови та особливості таких контрактів?

Дія Сіті: виклик чи перспектива для подальшого розвитку IT-бізнесу в Україні

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини