Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК визнав нечинною постанову про скорочення строку дії мораторію на податкові перевірки

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи щодо оскарження постанови Уряду, якою було скорочено строк дії мораторію на проведення деяких видів перевірок.

З відповідним позовом до суду у липні 2021 року звернулось ТОВ «Проммесплав». Відповідач - Кабінет Міністрів України, треті особи - Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України. На думку позивача, постанова Кабінету Міністрів України № 89 від 03.02.2021 року «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок» суперечить положенням Податкового кодексу України, Конституції та не може регулювати питання призначення податкових перевірок.

Під час судового засідання 26 січня 2022 року суд оголосив вступну та резолютивну частину рішення, яким визнав протиправною та нечинною постанову Кабміну від 03.02.2021 № 89 "Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок".

З повним текстом рішення можна буде ознайомитись після його оприлюднення в системі пошуку та аналізу судових рішень VERDICTUM.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржено за правилами, встановленими статтями 293, 295 - 297 КАСУ.

За матеріалами ОАСК

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини