Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віталій Кличко проінформував про ситуацію в столиці у зв'язку з можливою подальшою агресією Росії

Реклама

Система життєзабезпечення столиці працює без збоїв, а зусилля міської влади спрямовані на упередження провокацій і на те, щоб вистояти в умовах військового нападу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу.

«Міські служби отримали інструкції і працюють в умовах запобігання надзвичайній ситуації військового характеру. Сьогодні головне завдання - стабільна робота розгалуженої інфраструктури життєзабезпечення столиці та підготовка до захисту міста у випадку військового нападу. Підкреслю: в цій ситуації ми діємо за чітким планом. Скоординовано працюють сили цивільного захисту Києва. Це - комунальні, аварійно-рятувальні служби та інші. Загалом йдеться про 13,5 тисяч людей особового складу та понад 780 одиниць техніки», - повідомив Віталій Кличко.

Задля стабільності енерго- тепло- та водопостачання столиця у координації з НЕК «Укренерго» забезпечує додаткове виробництво електроенергії на ТЕЦ. Із грудня в постійній роботі знаходяться 3-4 блоки.

"Це дозволяє в складній ситуації з енергоносіями забезпечити безперебійне енергопостачання Києва. Насамперед медичних закладів, підприємств критичної інфраструктури, соціальних установ. Створені запаси палива, встановлені електрогенератори для безперебійної роботи в надзвичайній ситуації систем управління містом, медустанов, аварійних служб та ТЕЦ столиці на період до 10 діб", - сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що об'єкти критичної інфраструктури, працюють у режимі підготовки до роботи в умовах надзвичайної ситуації. Підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв'язком на випадок відсутності мобільного зв'язку та інтернету. Також міська влада вирішила покращити систему оповіщення населення.

Мер повідомив про розробку нової системи оповіщення, на будівництво якої буде виділено з бюджету міста майже 11 млн грн.

Також у Києві створені комісії з питань евакуації населення - на рівні КМДА та в кожному районі. План евакуації визначає місця розташування збірних пунктів, кількість необхідного транспорту та безпечні райони для розміщення населення.

Щодо укриттів і сховищ столиці Віталій Кличко нагадав: якщо кілька років тому в місті було 1,5 тисячі придатних укриттів, то на сьогодні їх кількість збільшили утричі.

Загалом до фонду захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ. Вони розташовані на об'єктах критичної інфраструктури і призначені для захисту працівників. Та майже 4500 споруд подвійного використання, де в разі надзвичайної ситуації можуть укритися мешканці міста. Це - підземні паркінги і переходи, заглиблені станції метро, підвали та напівпідвали.

Із їхнім розташуванням можна ознайомитися на карті, яка розміщена на сайті КМДА.

«Хотів би зазначити, бо були питання, що в мирний час споруди подвійного використання можуть застосовуватись для господарської діяльності. Там зараз можуть бути магазини, аптеки, кафе чи перукарні. Але в разі надзвичайної ситуації балансоутримувачі та керівники закладів повинні відчинити двері і надати захист населенню», - зазначив мер.

Крім того, у столиці створена система управління територіальною обороною Києва. Місто працює у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими складовими сил оборони та безпеки.

Для комплектування підрозділів бригади територіальної оборони резервістами створена гаряча лінія КМДА. Такі лінії відкривають і в кожному батальйоні тероборони. Щоденно на них звертаються понад 100 бажаючих вступити до лав територіальної оборони.

Наразі відпрацьовується механізм спрощення процедури підписання контракту резервіста. Буде створено «єдине вікно». Також у столиці відкрили перший рекрутинговий центр територіальної оборони на вул. Хрещатик. Найближчим часом такий центр з'явиться і на лівому березі міста.

Читайте також: Що бізнесу потрібно знати про режим воєнного стану: добірка рекомендацій від юристів

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини