Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Понад 30 експортерів представляють Україну на Міжнародній виставці харчової промисловості GULFOOD

Реклама

33 провідні компанії харчової промисловості беруть участь у найголовнішій події на Близькому Сході в харчовій та аграрній промисловості - виставці GULFOOD 2022, 13 - 17 лютого в Дубай, ОАЕ.

Gulfood - це головне місце зустрічі представників світової харчової промисловості. Це жвава і багатолюдна виставка, яка вже чверть століття щорічно приймає понад 80 000 відвідувачів у м. Дубай, ОАЕ - головному торговому хабі для експорту на ринки арабських країн.

Загальна площа українського колективного стенду «Trade with Ukraine» становить 252 кв.м. Це найбільший стенд від України, який представлений на даній виставці з 2014 року. Його організаторами є Центр підтримки експорту та Київська торгово-промислова палата.

У офіційному відкритті колективного стенду взяла участь бізнес-делегація з України у складі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тараса Дзьоби, тимчасового повіреного у справах України в ОАЕ Андрія Козлова, директора департаменту взаємодії з експортерами та просування експорту Мінекономіки України Аліни Шишкіної, представника ТПП України в ОАЕ Бахтарі Хедаятолаха та генерального консула посольства України в Дубаї Хом'яка Олександра. Для огляду української експозиції на стенд традиційно завітала Міністр продовольчої безпеки ОАЕ Маріам Аль Мхеірі.

«Приємно констатувати, що за останні 9 років рівень конкурентоспроможності українських компаній зріс, а портфель продукції колективного стенду став різноманітним від соняшникової олії до органічних соусів чи морозива. Це і відповідає тим загальним тенденціям, які ми маємо за минулий рік. Експорт української агропродукції збільшився майже на 22%, а вектор все більше спрямовується на азійський ринок, який зараз складає 50% від загального українського експорту», - наголосив президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський на відкритті стенду.

На ринку країн Перської затоки продукція українських виробників - молочні продукти, кондитерські вироби, напої, м'ясо та інші - вже здобули популярність та високу оцінку споживачів. Для українських компаній ОАЕ - важливий ринок для поставок у країну та виходу на ринки всього макрорегіону MENA.

У 2022 році виставка GULFOOD - 2022 відбувається одночасно з ЕКСПО 2020 та триватиме до 17 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини