Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено Порядок розроблення проектної документації на будівництво об'єктів

Реклама

Мінрегіон наказом від 21.12.2021 № 343 затвердив зміни до Порядку розроблення проектної документації на будівництво об'єктів.

Зокрема, уточнюється, що головний інженер проекту (ГІП) - інженер, який має кваліфікаційний сертифікат інженера-проектувальника з інженерно-будівельного проектування, крім сертифікатів щодо дотримання вимог забезпечення безпеки життя і здоров'я людини, захисту навколишнього природного середовища, виконання інженерних вишукувань, кошторисної документації, і виконує роботу з інженерно-будівельного проектування, очолює та/або координує розроблення окремих розділів проектної документації.

Також передбачені зміни у зв'язку із запровадженням Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, що має скоротити час та витрати, пов'язані з доступом до інформації щодо розробленої проектної документації.

Проектна документація на будівництво об'єкта, яка створюється виключно у формі електронного документа, повинна бути з накладеним електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису генпроектувальника (проектувальника), ГАПа та/або ГІПа. На окремі розділи або частини проектної документації на будівництво об'єкта накладається електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису осіб, відповідальних за їх розроблення. На примірник проектної документації на будівництво об'єкта накладається електронний підпис, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису відповідальних осіб, які підписували проектну документацію, з використанням програмних засобів електронної системи.

У проектній документації на будівництво об'єкта зазначаються:

1) ідентифікатор об'єкта будівництва (для об'єктів нового будівництва, яким присвоєно ідентифікатор об'єкта будівництва до розроблення проектної документації) або ідентифікатор закінченого будівництвом об'єкта (для закінчених будівництвом об'єктів). У проектній документації на будівництво об'єкта ідентифікатор закінченого будівництвом об'єкта зазначається для об'єктів, яким присвоєно такий ідентифікатор до розроблення проектної документації;

2) реєстраційний номер містобудівних умов та обмежень, якщо вони видані після 01 вересня 2020 року;

3) реєстраційний номер технічних умов, якщо вони видані після 01 грудня 2021 року;

4) дата договору на розроблення проектної документації та номер (шифр) проектної документації, у разі розроблення проектної документації до запровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Доступ до проектної документації на будівництво об'єктів в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва здійснюється у режимі читання без можливості копіювання із застереженням, що така проектна документація є об'єктом авторського права відповідно до розділу VI Закону України "Про архітектурну діяльність".

Проектна документація може розроблятися в одну, дві, три стадії. Склад та зміст проектної документації на будівництво за стадіями проектування встановлюється ДБН А.2.2-3-2014 "Склад та зміст проектної документації на будівництво".

Замовник та генпроектувальник (проектувальник) приймають рішення щодо кількості стадій або стадійності проектування об'єктів будівництва, незалежно від класів наслідків (відповідальності) об'єктів.

Як впорядкувати договірну роботу в компанії? Допоможе CONTRACTUM у LIGA360. Система об'єднала в собі усі інструменти для створення договору, систематизованого зберігання та контролю виконання зобов'язань. Більше про можливості CONTRACTUM у LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини