Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні введено воєнний стан

Реклама

Сьогодні, 24-го лютого, Верховна Рада ввела воєнний стан в Україні. Рішення підтримало 330 народних депутатів.

"Сьогодні вранці Путін оголосив про введення спеціальної військової операції на Донбасі. Росія завдала ударів по нашій військовій інфраструктурі по наших прикордонниках, пограничних загонах. У багатьох містах України були чутні вибухи. Ми вводимо воєнний стан на усій території нашої держави... Сьогодні від кожного з вас потрібнен спокій. За можливостю залишайтеся удома. Ми працюємо. Армія працює. Працює увесь сектор безпеки і оборони... Без паніки. Ми сильні. Ми готові до усього", - сказав Президент.

Воєнний стан запроваджується з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Таке рішення ухвалено у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони й відповідно до українського законодавства.

Військове командування разом із Міністерством внутрішніх справ України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування має забезпечити передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» заходи й повноваження, необхідні для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

У зв'язку із запровадженням в Україні воєнного стану тимчасово можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини та громадянина, передбачені статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України, а також впроваджуватися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб.

Читайте також: Що бізнесу потрібно знати про режим воєнного стану: добірка рекомендацій від юристів

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням

нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України - https://ips.ligazakon.net/resource/main_documents?sort_by_def=&p=0&q=

Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

судові рішення - біля 100 000 000 документів - https://verdictum.ligazakon.net/analysis

інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх на моніторинг - https://ca.ligazakon.net/

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням - https://360.ligazakon.net/me

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини