Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні можуть заборонити символіку пропаганди військової агресії: законопроект в Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7248 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо заборони символіки пропаганди військової агресії Російської Федерації проти України та уточнення окремих питань кримінальної відповідальності за порушення законів та звичаїв війни.

Проектом Закону пропонується, зокрема:

1. Викласти у новій редакції назву статті 436-1 Кримінального кодексу України («Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки, символіки підтримки військової агресії Російської Федерації проти України та пропаганда комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) та рашистського (путінського) тоталітарних режимів») та частину першу цієї статті, передбачивши кримінальне покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої, а уразі вчиненні зазначених вище дій особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації - позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

2. Внести відповідні зміни до статті 438 Кримінального кодексу України («Порушення законів та звичаїв війни»), якими встановити покарання для осіб, що використовують цивільне населення або гуманітарні колони з біженцями у якості живого щита, у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років, а у разі скоєння тих самих діянь поєднаних з умисним вбивством - позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини