Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцева влада зможе змінювати ставки податків в умовах воєнного стану: законопроект

Реклама

ДРС розробила законопроект про надання можливості органам місцевого самоврядування змінювати ставки податків без дотримання строку, встановленого ПК, в поточному податковому періоді в умовах воєнного стану

Відповідно до пункту 12.3 статті 12 ПК сільські, селищні, міські ради та ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

В умовах воєнного чи надзвичайного стану органи місцевого самоврядування мають потребу в оперативній зміні ставок місцевих податків та зборів, встановленні пільг з їх сплати. Проте ПК дозволяє це зробити лише до 15 липня року, що передує бюджетному.

Громади матимуть реальну можливість оперативно реагувати на актуальну ситуацію і створювати відповідні податкові умови на власній території.

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини