Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Призовники, що незаконно перетинають кордон, зможуть обійтися штрафом: законопроект в Раді

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7268 щодо відповідальності за незаконне перетинання держаного кордону України під час дії воєнного стану.

На відміну від закопроекту № 7171, не передбачається звільнення особи від кримінальної відповідальності за перетинання державного кордону України з порушенням вимог нормативно-правових норм, тобто вчинення діяння, передбаченого частиною першою нової статті (332-3), якщо вона упродовж десяти днів після набрання чинності даного положення Закону повернеться в Україну.

Так, відповідно до законопроекту перетинання державного кордону України під час дії воєнного стану особою, яка згідно з законом приписана до призовної дільниці (призовником) у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів, або за документами, що містять недостовірні відомості або з приховуванням від прикордонного контролю, - карається штрафом від п'яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Ті самі дії, вчинені військовослужбовцями та військовозобов'язаними, резервістами, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, а також особами, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частинами першою або другою, вчинені повторно або групою осіб або службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такої.

Сервіс перевірки компаній та фізосіб ContrAgent надається на вигідних умовах. Оплатіть зараз на період від 6 місяців - отримайте знижку 10%. Співпрацюйте тільки з надійними контрагентами, у яких немає зв?язків у рф та РБ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини