Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати лікарняний під час війни

Реклама

Порядок формування листків непрацездатності не змінився.

Ви в першу чергу звертаєтеся за медичною допомогою, і в разі наявності у вас тимчасової непрацездатності ваш лікуючий лікар формує про такий факт відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров'я. Варто зауважити, що обов'язок формувати такі медичні висновки покладається безпосередньо на лікуючого лікаря.

Таким чином, не обов'язково окремо звертатися до лікаря первинної медичної допомоги для цього у разі, якщо медичну допомогу надавав лікар-спеціаліст. Так само як і не обов'язково подавати для цього декларацію про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Після формування лікуючим лікарем відповідного медичного висновку він буде направлений до Електронного реєстру листків непрацездатності. У разі, якщо ви є застрахованою особою та включені до Реєстру застрахованих осіб (тобто вами або вашим роботодавцем за вас сплачуються відповідні внески) - в ЕРЛН сформується листок непрацездатності.

Сформований листок непрацездатності буде доступний вам та вашому роботодавцю.

Для незастрахованих осіб листки непрацездатності не формуються, а документом, який підтверджує факт тимчасової непрацездатності, є сформований лікарем медичний висновок.

Якщо ваш лікуючий лікар не має технічної можливості сформувати медичний висновок в електронній системі охорони здоров'я, він може відкрити вам лікарняний у паперовій формі.

За матеріалами Міністерства охорони здоров'я України

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини