Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала скорочення визначення середньомісячного доходу громадян

Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання соціальних послуг у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану (проект № 7201).

Законом змінено порядок визначення середньомісячного доходу громадян, розширено повноваження військових адміністрацій в частині організації надання соціальних послуг, уповноважено обласні (міські) держадміністрації та виконавчі органи місцевих рад визначати особливості надання соціальних послуг.

Законом також врегульовано екстрене (кризове) надання соціальних послуг (консультування, притулок, догляд, проживання, натуральна допомога, перевезення тощо) у разі наявності загрози життю чи здоров'ю та введення надзвичайного/воєнного стану.

Крім того, у законопроекті зазначено, що у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану особам із числа внутрішньо переміщених осіб компенсація за догляд за їх новим місцем проживання/перебування:

- призначається і виплачується, якщо у бюджетах сільських, селищних, міських рад передбачені кошти на виплату компенсації з урахуванням чисельності внутрішньо переміщених осіб;

- визначається право та підтверджується факт догляду без виплати компенсації, якщо у бюджетах сільських, селищних, міських рад не передбачені кошти на виплату компенсації.

Визначено, що у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану з метою невідкладного вирішення питання надання соціальних послуг особам/сім'ям, які опинились в складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією, органи місцевого самоврядування можуть надати право приймати рішення про надання соціальних послуг екстрено (кризово) безпосередньо надавачам соціальних послуг державної/комунальної форми власності з подальшим інформуванням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення уповноважених органів системи надання соціальних послуг, передбачених пунктами 2 і 3 частини першої статті 11 цього Закону.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини