Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волонтерська діяльність: у Раді підготували зміни до Закону

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 7291 про внесення змін до Закону "Про волонтерську діяльність" (щодо окремих питань соціального захисту осіб, які займаються волонтерською діяльністю).

Так, проектом Закону пропонується:

- визначити, що волонтерська діяльність може також здійснюватися з метою захисту та рятування тварин, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації техногенного чи природного характеру, правових режимів надзвичайного чи воєнного стану, проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;

- підвищити розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера;

Так, у разі встановлення інвалідності I групи передбачити виплату у 300 прожиткових мінімумів, встановлених законом для працездатних осіб;

- у разі встановлення інвалідності II групи - 250 прожиткових мінімумів;

у разі встановлення інвалідності III групи - 200 прожиткових мінімумів.

- передбачити можливість компенсації волонтеру його витрати, які пов'язані зі знищенням та/або пошкодженням транспортного засобу, під час надання ним волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичних операцій, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації, бойових дій та збройних конфліктів.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини