Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив правила роботи працівників держпідприємтсв на період воєнного стану

Реклама

Кабмін постановою від 26 квітня 2022 р. № 481 врегулював організації роботи працівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану.

Кабмін установив, що на період воєнного стану для працівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки за рішенням виконавчого органу або керівника суб'єкта господарювання може запроваджуватися дистанційна робота за наявності організаційної і технічної можливості для виконання їх обов'язків.

Для керівників також може запроваджуватися дистанційна робота за наявності можливості забезпечення належної (безперервної) роботи відповідного суб'єкта господарювання.

Робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб'єктів господарювання за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

Для членів виконавчого органу та керівника суб'єкта господарювання, функції з управління яким або корпоративними правами держави якого здійснює Кабінет Міністрів України, таке відрядження погоджується Кабінетом Міністрів України, для інших членів виконавчих органів та керівників суб'єктів господарювання - суб'єктом управління об'єктами державної власності або іншими органами управління суб'єкта господарювання відповідно до їх установчих документів.

У разі перебування працівників суб'єкта господарювання в робочий час поза межами робочого місця в Україні, без рішення, зазначеного в абзаці першому пункту 1 цієї постанови, або перебування в робочий час за кордоном, за винятком перебування у відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону.

У разі перебування членів виконавчого органу або керівника суб'єкта господарювання в робочий час поза межами робочого місця в Україні, без рішення, зазначеного в абзаці другому пункту 1 цієї постанови, або перебування в робочий час за кордоном, за винятком перебування у відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону чи припинено їх повноваження в установленому порядку.

Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім абзацу першого пункту 3, який набирає чинності з 3 травня 2022 року.

В умовах воєнного стану, завдання LIGA ZAKON - надати важливу інформацію для центральних органів влади, судів, прокуратури, армії та територіальної оборони. Саме тому ми забезпечимо безкоштовний доступ до платформи LIGA360 з повною базою НПА, аналітики й новин. Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини