Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за відсутність дозвільної документації будуть накладатися одразу при перевірках

Реклама

Голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер звернув увагу на прогалини в законодавстві, які підривають стабільність підприємницької діяльності і конкурентоспроможності легального бізнесу та стимулюють розвиток тіньової економіки.

«Дякую бізнесу, який сьогодні підтримує економіку країни та залишається в правовому полі. Знаємо про прогалини в законодавстві, які підривають стабільність та стимулюють розвиток тіньової економіки. Реагуємо та пропонуємо механізми протидії тінізації бізнесу», - зазначив Олексій Кучер.

Так, одним із механізмів протидії тінізації такого сектору виступає стаття 164 Кодексу про адміністративні правопорушення, якою передбачено відповідальність за порушення законодавчих вимог ведення господарської діяльності, зокрема легалізації та отримання дозвільних документів.

З метою забезпечення балансу інтересів держави та бізнесу ДРС вважає за необхідне порушити питання практичної реалізації цієї норми щодо адміністративної відповідальності за порушення порядку провадження господарської діяльності.

Ініціювали відповідне звернення до центральних органів виконавчої влади.

За матеріалами Державної регуляторної служби

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з "гарячих" тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини