Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує правила сплати штрафу за дискримінацію у вакансіях

Реклама

Мінекономіки оприлюднило проект постанови Кабміну, якою пропонується затвердити Порядок сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України «Про рекламу» щодо реклами про вакансії (прийом на роботу)

Так, частину третю статті 24-1 Закону України “Про рекламу” викладено у новій редакції: “у разі порушення вимог цієї статті рекламодавець сплачує до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення, у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку” (абзац другий пункту 4 розділу І Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про рекламу” щодо протидії дискримінації за ознакою статті.

Саме проект Порядку сплати цього штрафу й розробило Мінекономіки.

Штраф сплачується на підставі розпорядчого документу Держпраці про накладання штрафу за порушення вимог статті 24-1 Закону України “Про рекламу” щодо реклами про вакансії (прийом на роботу), прийнятого на підставі акту перевірки за результатами розгляду справи, дослідження матеріалів та вирішення питання щодо наявності підстав для накладення штрафу (розпорядження або іншого розпорядчого документу).

Рекламодавці сплачують суму штрафу в державний бюджет за місцем їх державної реєстрації як юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців на рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.

Штраф сплачується в п'ятнадцятиденний термін з дня отримання розпорядчого документу Держпраці, зазначеного у пункті 2 цього Порядку.

У разі несплати рекламодавцем накладеного до нього штрафу протягом 15 календарних днів з дня вручення або направлення розпорядчого документа, якщо цей розпорядчий документ не був оскаржений до органу державного нагляду (контролю) та/або в судовому порядку та залишений в силі, сума штрафу стягується в судовому порядку.

Все про воєнний стан для HR-фахівця й кадровика - у рішенні LIGA360. Питання працевлаштування й оплати праці під час війни, умови дистанційної роботи, зміни трудового законодавства. Отримай тематичні добірки за найбільш актуальними напрямками та слідкуй за оновленнями без проблем. Тільки сьогодні LIGA360:HR-менеджер надається зі знижкою 40%.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини