Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи підтримали запровадження комплексної термомодерніизації будівель

Реклама

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону № 6485 щодо запровадження комплексної термомодернізації будівель.

Законопроект спрямований на оновлення сфери комплексної термомодернізації будівель в Україні. Зокрема:

1. Спрощується процедура розгляду заявки на часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності;

2. Запроваджується можливість поетапного фінансування проектів термомодернізації, а також можливість фінансувати ті види робіт (не більше 10% від вартості всього проекту, перелік робіт затверджується Фондом енергоефективності) які не пов'язані з енергоефективністю, але які є необхідними для реалізації проекту з термомодернізації будівлі;

3. Запроваджуються нові мінімальні вимоги до енергетичної ефективності. Зокрема, мінімальні вимоги підлягають перегляду не рідше 1 разу на 5 років; мінімальні вимоги до енергетичної ефективності диференціюються залежно від функціонального призначення будівель, висотності будівель, виду будівництва; мінімальні вимоги до енергетичної ефективності застосовуються при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті.

4. Термомодернізація будівлі не передбачає часткового утеплення фасаду та повинна носити системний характер, єдиний для всього будинку.

5. Змінюються положення щодо сертифікації (раніше - професійної атестації) осіб, які мають намір провадити діяльність із сертифікації енергетичної ефективності та обстеження технічних установок.

6. Додається нова норма, яка встановлює систему енергетичного менеджменту будівель.

7. Закріплюється регулювання питання Стратегії термомодернізації будівель.

8. Руйнується схема зловживання виконавців комунальних послуг з прийняття на абоненський облік вузла комерційного обліку (загальнобудинковий лічильник). Встановлюється, що оплата у разі встановлення загальнобудинкового лічильника здійснюється тільки за показаннями лічильника, з моменту фактичного його встановлення.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини