Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендарі об'єктів держмайна отримують знижки та пільги на період воєнного стану

Реклама

Кабінет Міністрів прийняв постанову від 27.05.2022 № 634, яка врегульовує особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану, а саме:

  • на період воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування, але у будь-якому разі до 31 грудня 2022 р., звільнено від орендної плати за договорами оренди державного і комунального майна фізичних осіб та ФОПів, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану, а також осіб, які використовують майно, розташоване в адміністративно-територіальних одиницях, у межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, власником яких є Міністерство юстиції, в умовах воєнного стану.

  • на період воєнного стану, але не довше ніж до 30 вересня 2022 р. звільняються від орендної плати за договорами оренди державного майна орендарі, які використовують майно, розміщене на територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Запорізької, Миколаївської областей і м. Києва (крім адміністративно-територіальних одиниць на визначених територіях), а також у закладах культури і освіти, якщо об'єкт було передано в оренду на погодинній основі.

  • на період воєнного стану, але не довше ніж до 30 травня 2022 р., звільняються від орендної плати за договорами оренди державного майна, орендарі, які використовують майно, розміщене на територіях Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської, Одеської областей.

Крім зазначеного, на всій іншій території на період воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування за договорами оренди державного майна надається знижка на орендну плату у розмірі 25% - орендарям єдиних майнових комплексів і 50% - іншим орендарям.

Органи місцевого самоврядування отримали повноваження додатково приймати рішення щодо звільнень та знижок за договорами оренди комунального майна.

Договори оренди державного та комунального майна, строк дії яких завершується у період воєнного стану, вважаються продовженими на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану, при цьому вони можуть бути достроково припинені за заявою орендаря.

Постанова набрала чинності з 1 червня 2022 року.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Перепрофілювання та релокація підприємства на період воєнного стану: поради юриста

Оренда в умовах воєнного стану: чи можна не платити?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини