Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив банкрутство «Богдан Моторс»

Реклама

Верховний Суд відмовився скасувати рішення судів попередніх інстанцій про визнання банкрутом ПрАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Про це йдеться у його постанові від 08 червня 2022 року № 904/6691/20.

Обставини справи

Рішенням господарського суду, що залишив в силі апеляційний господарський суд, "Богдан Моторс» визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Укрексімбанк просив суд касаційної інстанції скасувати рішення судів попередніх інстанцій та відправити справу для продовження розгляду на стадії розпорядження майном.

Позиція Верховного Суду

Відповідно до матеріалів справи, активи боржника станом на 30.09.2020 становили 1,21 млрд грн (у т.ч. основні засоби - 828,1 млн грн), а обсяг боргів перед кредиторами - 6,67 млрд грн.

Аргументи Укрексімбанка про те, що звіт про результати проведення аналізу фінансово-господарської діяльності боржника не може бути доказом неплатоспроможності, не спростовують інших доказів, зокрема фінансової звітності, факту, що боржник неспроможний виконати свої зобов`язання, задовольнити вимоги кредиторів, а його пасиви значно перевищують активи підприємства.

Суди попередніх інстанцій дійшли правильного висновку, що фінансові показники свідчать про наявність ознак неоплатності боржника та є підставою для визнання боржника банкрутом. Верховний суд з висновками погодився.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини