Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив Інструкцію про ведення касових операцій банками

Реклама

Нацбанк оновив Інструкцію про ведення касових операцій банками в Україні відповідно до вимог нового Закону України "Про платіжні послуги".

Інструкція уточнює порядок і вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валютах та оформлення касових документів за платіжними операціями. 

Зокрема, визначено суть платіжної операції як касової операції, яка передбачає будь-яке внесення або зняття готівки на підставі платіжної інструкції, також змінено назви та реквізити окремих касових документів. 

Крім того, Інструкція зобов'язує надавача платіжних послуг надавати користувачу до укладення договору про надання платіжних послуг на безоплатній основі таку інформацію:

  • про порядок і умови здійснення платіжної операції або доступ до такої інформації  перед ініціюванням платником платіжної операції з використанням емітованих платіжних інструментів;

  • про надавача платіжних послуг, платіжну операцію;

  • про комісійні винагороди;

  • про спосіб комунікації та заходи безпеки;

  • про строк дії договору про надання платіжних  послуг, порядок унесення змін до цього договору та умови його припинення;

  • про механізм захисту прав споживачів та порядок врегулювання спірних питань, що виникають під час надання платіжних послуг.

Нововведення встановлені постановою Правління НБУ від 21.06.2022 № 128 та набувають чинності з введенням в дію Закону "Про платіжні послуги".

За матеріалами НБУ.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини