Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи зараховується відпустка без збереження заробітної плати до стажу, що дає право на щорічну відпустку?

Реклама

Державна служба з питань праці роз'яснила, чи зараховується період відпустки без збереження заробітної плати під час воєнного стану до стажу, що дає право на щорічну відпустку.

До стажу роботи, який дає право на щорічну основну відпустку, зараховуються, зокрема, час коли:

- працівник фактично не працював, але за ним зберігалося місце роботи (посада);

- такому працівнику не виплачувалася заробітна плата у зв'язку з перебуванням у відпустці без збереження заробітної плати, передбаченої статтями 25, 26 Закону України «Про відпустки».

Тривалість відпусток без збереження заробітної плати, які надаються за угодою сторін відповідно до статті 26 Закону про відпустки, обмежена 15 календарними днями на рік.

Однак, особливості трудових відносин у період воєнного стану додатково регулюються Законом «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Стаття 12 цього Закону передбачає, що протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого частиною першою статті 26 Закону про відпустки.

Таким чином, відпустка без збереження заробітної плати, яка надається упродовж дії воєнного стану, надається відповідно до статті 26 Закону України «Про відпустки» і включається до стажу, який дає право на щорічну основну відпустку.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини