Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні посилять контроль за продажем лікарських засобів

Реклама

Верховна Рада підтримала за основу проект № 7444, яким пропонується запровадити на рівні закону пряму заборону на відпуск рецептурних ліків без рецепта. У разі прийняття поекту в цілому він запрацює через три місяці після завершення воєнного стану.

Проектом передбачено:

  • дозволити застосовувати до медичних працівників адміністративні стягнення у разі призначення рецептурного лікарського засобу без виписування рецепта;

  • дозволити виписувати електронні рецепти на наркотичні (психотропні) лікарські засоби;

  • встановити пряму заборону відпуску з аптечних закладів рецептурних лікарських засобів без рецепта, за недійсним рецептом або з порушенням встановленого МОЗ порядку відпуску.

Цей закон також має розглядатися одночасно з пов'язаним з ним проектом № 7445 про внесення змін до статті 42-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким передбачено штраф за реалізацію (відпуск) лікарських засобів з аптечних закладів без рецепта у заборонених законодавством випадках, за недійсним рецептом або з порушенням встановленого порядку відпуску в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн).

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини