Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самостійно виправити помилки за податкові періоди під час війни без санкцій можна до 25 липня

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області роз'яснило можливість застосування санкцій у разі самостійного виправлення помилок за податкові періоди під час дії воєнного стану.

Так, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу.

У разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПК, помилок, що призвели до заниження податкового зобов'язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ст. 50 ПК, та пені (абзаци 6-7 п.п. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX ПК).

Платники податку на додану вартість, тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану, не мають права на подання уточнюючих розрахунків до податкових декларацій, передбаченого п. 50.1 ст. 50 ПКУ, за звітні (податкові) періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов'язань та/або декларування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини