Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада зобов’язала зводити бомбосховища у новобудовах

Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій (законопроект № 7398).

«Відтепер нове житло, яке будуватиметься в Україні, повинно мати власне бомбосховище або доступ до укриття, яке розташоване неподалік», - повідомила у своєму Telegram-каналі голова політичної партії «Слуга Народу», народна депутатка Олена Шуляк.

Так, Законом передбачається низка нововведень, зокрема:

  • містобудівна документація на регіональному та місцевому рівнях повинна містити розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Затвердження вказаної містобудівної документації за відсутності такого розділу забороняється;

  • обмеження щодо передачі земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб, визначені частиною третьою ст. 24 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» не поширюються на випадки будівництва та експлуатації окремо розташованих захисних споруд цивільного захисту;

  • проектна документація на будівництво об'єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, на яких постійно перебуватимуть понад 50 осіб або періодично перебуватимуть понад 100 осіб, обов'язково повинна передбачати розділ щодо інженерно-технічних заходів цивільного захисту, проектні рішення якого мають забезпечувати доступность для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

Крім того, Закон передбачає, що на період воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування, у прийнятих в експлуатацію багатоквартирних будинках щодо яких наявні технічні умови, але не завершена процедура приєднання до електричних мереж, електрична енергія на технічні цілі (загальнобудинкові потреби) продається за цінами, визначеними як для колективного побутового споживача. Тобто, тариф на електроенергію для забудовника є вищим, ніж тариф для населення.

Закон набуде чинності через два місяці після його опублікування.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини