Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гранти на тепличне господарство: умови та порядок отримання

Реклама

Продовжується урядова програма грантів для підприємців, які хочуть створити та розвинути власне тепличне господарство. Учасники мають можливість залучити до 8 млн грн на побудову легкого тепличного модулю за типовим проектом.

Отримати фінансування можуть суб'єкти господарювання - юридичні особи та фізичні особи-підприємці, основною діяльністю яких є вирощування сільськогосподарських культур на власних або орендованих землях.

Основними вимогами до отримувачів гранту є відсутність підприємницької діяльності на тимчасово окупованих територіях та в рф, не належність до підсанкційних осіб, відсутність порушеної справи про банкрутство та заборгованостей перед державою.

Перша тисяча заявників отримує грант у розмірі 70% від вартості проекту, а для наступних заяв державне співфінансування складає 50% вартості проекту. Також учасники можуть залучити кредитні кошти за програмою “5-7-9” для додаткового фінансування.

Щоб взяти участь у програмі, необхідно підготувати бізнес-план своєї діяльності та подати разом із заявкою і проектом створення модульної теплиці з кошторисною документацією через Портал Дія. Типовий проект розміщений на сайті Мінагрополітики.

Після цього підприємець відкриває у відділенні уповноваженого банку рахунок, призначений лише для цілей свого бізнес-проекту.

Рішення про надання гранту приймається Мінагрополітики протягом 10 днів за умови наявності правильно оформленої заявки з додатками. Після отримання позитивного висновку про участь у програмі підприємець має перерахувати свою частину вартості проекту на банківський рахунок. Після цього держава надсилає свою частку на той самий рахунок.

Підприємець має право використати грант лише на визначені програмою цілі. Це створення теплиці, виплата заробітної плати, закупівля посівних матеріалів, добрив та обладнання. Банк забезпечує супровід видаткових операцій отримувача з рахунку виключно відповідно до проекту висадки насаджень.

Будівництво модульної теплиці отримувач повинен здійснювати на землях, право власності або користування на які підтверджено належними правовстановлюючими документами на строк не менше 7 років. Після завершення будівництва отримувач має право застрахувати своє виробництво від настання ризиків природного характеру та свою частку вкладених у будівництво коштів на випадок впливу воєнних дій на території України.

Після отримання бюджетних коштів учасник зобов'язаний встигнути реалізувати проект за 12 місяців, створити 40 нових постійних та сезонних робочих місць, провадити підприємницьку діяльність після закінчення будівництва протягом не менше 3 років та сплачувати податки та збори.

У разі невиконання умов програми, необхідно повернути різницю між фактично використаними бюджетними коштами й фактично сплаченими податками та зборами. У разі нецільового використання коштів, державна підтримка припиняється, а кошти повертаються до держбюджету.

За матеріалами Мінекономіки.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини