Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР зняла майже всі обмеження на ринках капіталу та товарних ринках

Реклама

З 08 серпня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку знімає майже всі обмеження на здійснення операцій на ринках капіталу та організованих товарних ринках, які були введені у зв'язку з військовою агресією рф проти України.

Рішення НКЦПФР від 04 серпня 2022 року № 1053 ухвалено на підтримку дій Уряду з відновлення економіки.

«Крок по розблокуванню ринків капіталу та товарних ринків є своєчасним та виваженим, адже учасники ринків підтвердили готовність до розбудови фінансового сектору. Ще до повномасштабної війни ми визначили оновлення фондового ринку однією з першочергових ініціатив Уряду", - зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Голови НКЦПФР Руслана Магомедова, протягом п'яти місяців війни ринки капіталу та товарні ринки працювали в ручному режимі. Регулятор уважно відстежував та аналізував результати кожної дозволеної операції. Завдяки індивідуальному підходу та поміркованій позиції вдалось побороти панічні настрої, зберегти активи та не допустити дефолти по низці цінних паперів. Однак, слід враховувати, що війна триває і діяльність на ринках капіталу має здійснюватися максимально виважено.

Нагадуємо, що 24 лютого 2022 року з 11:00 години НКЦПФР ввела обмеження на здійснення операцій на ринках капіталу та організованих товарних ринках. Це було зроблено з метю протистояння панічним діям, які могли б обвалити ринки та позбавити можливості їхньої повноцінної роботи в майбутньому, зберегти дані та права власності. Згодом «заморожування» ринків дозволило знайти активи, пов'язані з агресорами - російською федерацією та республікою білорусь, та обмежити можливості таких компаній вести бізнес в Україні.

За матеріалами НКЦПФР.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв?язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки в серпні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини