Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд повернув громаді будинок у центрі Києва вартістю понад 225 млн гривень

Реклама

Господарський суд міста Києва скасував державну реєстрацію права власності на нежитлові приміщення у центрі столиці, які були привласнені шахраями на підставі підроблених документів.

Під час досудового розслідування Шевченківська окружна прокуратура міста Києва встановила, що зловмисники на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя зареєстрували за товариством право власності на об'єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у м. Києві вартістю понад 225 млн. гривень.

При цьому указаний об'єкт фактично є комунальним майном, а саме будинком по вул. В'ячеслава Чорновола у м. Києві. Щоб приховати злочин та ускладнити процес повернення нерухомого майна його власнику - територіальній громаді м. Києва шахраї умисно змінили адресу його розташування.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружна прокуратура звернулась з позовом до суду про усунення перешкод в користуванні комунальним майном шляхом скасування державної реєстрації права власності.

Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Також, у межах кримінального провадження, на вказані приміщення накладено арешт. Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.

За матеріалами Київської міської прокуратури.

Як бізнесу захистити нерухомість та землю? З сервісом SMS-Маяк. Не пропусти жодної зміни в Реєстрі майнових прав.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини