Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для виконання Угоди про асоціацію з ЄС має бути ухвалено ще 147 нормативно-правових актів

Реклама

У найближчі 3-4 місяці Україна має сконцентруватися на виконанні домашньої роботи, яка буде базою для подальших перемовин щодо відкриття переговорного процесу щодо члества в ЄС. Такі подальші кроки обоворювали на засідання Комітету з питань інтеграції України до ЄС.

Голова Комітету Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на потребі постійного моніторингу неадаптованого ще законодавства до права ЄС і того законодавства, яке лише частково враховує акти права ЄС та закликала Уряд докласти зусиль до вирішення ще однієї системної і масштабної проблеми - офіційних перекладів актів права ЄС.

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина окреслила, як Уряд бачить основні кроки України на шляху до членства в ЄС:

По-перше, виконання семи політичних рекомендацій, за результатами яких буде надана оцінка прогресу України, і Європейська Комісія буде зобов'язана сформувати бачення щодо подальших кроків, пов'язаних із членством України в ЄС.

По-друге, максимальне виконання Угоди про асоціацію, бо до кінця року Європейська Комісія оцінить другу частину опитувальника, яка стосується всіх сфер наближення законодавства до права ЄС.

Ольга Стефанішина повідомила, що сьогодні є 147 нормативно-правових актів, які мають бути ухвалені з тим, щоби завершити, наскільки це можливо, виконання Угоди про асоціацію. Усі ці 147 актів є пріоритетними.

Крім того, Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції наразі спільно з Мінцифри працюють над оновленням системи моніторингу виконання Угоди про асоціацію. В проекті технічного завдання є режим реального часу, де органи влади через систему будуть подавати свою звітність в Урядовий офіс, яка одразу буде відображатись, або повертатись на доопрацювання, якщо недостатньо підтверджуючих документів. І, відповідно, всі зможуть це бачити в режимі реального часу.

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки в серпні придбай за акційною ціною.

Читайте також:

Податкові зміни, що необхідні Україні для вступу в ЄС

Пріоритетні реформи України перед вступом до ЄС

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини