Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Енергетична компанія України" розпочала торгівлю електроенергією на внутрішньому і зовнішньому ринках

Реклама

АТ "Енергетична компанія України" здійснило перші постачання на внутрішній ринок та розпочинає експорт електроенергії провідним європейським трейдинговим компаніям. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, на внутрішньому ринку компанія реалізувала перші постачання електроенергії за двосторонніми контрактами.

Крім того, 17 серпня АТ "ЕКУ" вперше викупило на щоденному аукціоні НЕК "Укренерго" право доступу 19 серпня до міждержавного перетину електромереж у напрямках Румунії та Словаччини рівним графіком загальною потужністю по 62 МВт. Всього на торги виставлялось по 125 МВт за цими напрямками.

Весь обсяг електроенергії для здійснення постачання як на внутрішній ринок, так і на експорт АТ "ЕКУ" придбала у державної компанії НАЕК "Енергоатом".

Довідково

АТ «Енергетична компанія України» - багатопрофільне енергопостачальне підприємство, що здійснює операції з купівлі, продажу, постачання та ринкової оптимізації споживання електроенергії для комерційних споживачів. Компанія працює на внутрішньому та зовнішньому ринках енергоресурсів. 100% акцій товариства належать державі. Засновником компанії є Кабінет Міністрів, а повноваження з управління АТ «ЕКУ» здійснює Мінекономіки.

Метою компанії є створення сучасної трейдингової платформи, що дасть можливість державі Україна стати ефективним та конкурентоспроможним гравцем на енергетичних ринках України, Європи, а надалі - на глобальних ринках енергоресурсів.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Тільки в серпні підключіть 5 фахівців за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини