Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр охорони здоров’я повідомив, у якому випадку повернуть обов’язковий карантин

Реклама

В Україні досі діє карантин у зв'язку з поширенням COVID-19, однак обмеження стали рекомендованими. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми розуміємо всі пріоритети і ситуацію. А сьогодні пріоритет номер один - робота на оборонний сектор, допомога Збройним силам України, перемога. Тому, оцінювати те, що ми можемо ввести, ми будемо з урахуванням війни", - зазначив Віктор Ляшко.

За його словами, все буде залежати від ситуації з поширенням епідемії.

"Все залежатиме від того, як зможемо балансувати. Якщо ми будемо бачити, що інфекційні захворювання переважають, займається ліжковий фонд в лікарнях і буде загроза, що ми не впораємося з пораненими - який буде вихід у міністра охорони здоров'я? Звичайно, просити вводити більш жорсткі умови для того, щоб якісно і ефективно надавати медичну допомогу пораненим", - повідомив міністр.

Він також розповів, наскільки небезпечний новий вид "Омікрона", який зараз поширюється Європою.

За словами Ляшка, зараз спостерігається менша кількість госпіталізацій і ускладнень. Це може бути пов'язане з тим, що сам штам не так агресивний, або кількість імунізованих людей значно більше - тих, що перехворіли і провакцинованих. Водночас в Європі кількість випадків зростає, але кризи в лікарнях поки немає.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини