Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна підготувала пропозиції щодо уникнення подвійного оподаткування для українських біженців

Реклама

Найближчим часом Уряд України направить лист до всіх податкових відомств та урядів країн ЄС із проханням застосувати "ковідний прецедент" до українських біженців. Тоді багато людей через скасування авіарейсів вимушено залишились не в країнах свого податкового резидентства, і до них не було застосовано "правило податкового резидентства 180 днів".

Про це повідомив старший економіст Ukraine Economic Outlook, член Економічного штабу при Кабінеті Міністрів Михайло Кухар у Фейсбуці, передає агентство Інтерфакс-Україна.

За його словами, листа підпише перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко, яка очолює Економічний штаб і схвалила таку пропозицію.

Кухар також зазначив, що розробляються зміни у відповідні інструкції Національного банку та ДПС, щоб надати можливість українським ФОПам відкривати рахунки у закордонних банках.

Крім того, «готуються пропозиції по вибору податкового резидентства (між Україною і країною ЄС), по відміні оподаткування соцдопомоги в ЄС, декларування і штрафів - у вигляді змін у Податковий Кодекс», - проінформував Михайло Кухар.

За даними ООН, найбільше українських біженців в Європі отримали статус тимчасового захисту у Польщі - 1 млн 274,1 тис., Німеччині - 670 тис., Чехії - 413 тис., Італії - 150,3 тис., Іспанії - 133,8 тис., Болгарії - 129,4 тис., Франції - 96,5 тис., Словаччині - 86,8 тис. та Австрії - 78,2 тис.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини