Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна отримає «митний безвіз» вже цього року – Прем’єр-міністр

Реклама

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна приєднається до «митного безвізу» вже у цьому році.

«Україна отримає «митний безвіз» вже цього року», - написав Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

За його словами, вчора, 25 серпня Об'єднаний комітет Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей прийняв офіційне рішення запросити Україну приєднатися до них з 1 жовтня. Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій.

«Митний безвіз» - це швидше переміщення товарів між країнами Європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу. «Митний безвіз» - це один із ключових напрямків побудови в Україні зручної та прозорої митниці», - зазначив Денис Шмигаль.

Він також проінформував, що прямо зараз відбувається реалізація проєкту електронної черги на кордоні, йде робота зі створення спільних пунктів пропуску з європейськими сусідами та сучасних сервісних зон у всіх пунктах пропуску. Крім того, центральна роль у трансформації митниці відводиться її діджиталізації, в тому числі зручному розмитненню авто через Дію.

Читайте також: «Митний безвіз» - про що насправді мова?

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини