Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна оголосив перші аукціони з приватизації за новими правилами

Реклама

Визначені перші два об'єкти, аукціони з приватизації яких відбудуться у вересні 2022 року у державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі. Це Марилівський та Кобиловолоцький спиртові активи ДП «Укрспирт» у Тернопільській області. Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна.

Торги по Кобиловоцькому МПД ДП «Укрспирт» відбудуться 19 вересня за стартовою ціною 25,2 млн грн.

Торги по Марилівському МПД ДП «Укрспирт» відбудуться 20 вересня за стартовою ціною 54,3 млн грн.

Заплановані торги стануть першими, які проводитимуться з урахуванням змін, внесених Законом від 28.07.2022 року № 2468, що направлений на покращення та пришвидшення процедур приватизації.

“Запровадження змін до законодавства допоможе швидше закривати угоди з приватизації та реалізовувати майно, створювати робочі місця та релокуватися підприємствам з територій, на яких ведуться бойові дії та/або існує така загроза, до безпечніших регіонів. Ухвалений закон також змінив етапність завершення приватизації, тож за новими правилами договір купівлі-продажу укладатиметься з переможцем тільки після того, як він сплатить ціну продажу лота, визначену за підсумками аукціону. Що важливо, уся інформація про хід та результати аукціонів з приватизації буде доступною та відкритою у публічному модулі аналітики bi.prozorro.sale. Це означає, що кожен громадянин зможе бачити інформацію про те, хто, коли, за скільки і який об'єкт приватизував”, - зазначив Олексій Соболев, директор ДП «Прозорро.Продажі».

Детальніше про зміни до законодавства про приватизацію ми писали тут.

Всього, у вересні планується провести 8 аукціонів з приватизації спиртових активів, які вже готові, а також близько 150 інших об‘єктів, - від рухомого і нерухомого майна до непрацюючих заводів, що будуть виставлені до кінця 2022 року.

Уся інформація про об'єкти приватизації доступна на сайтах privatization.gov.ua та prozorro.sale

Покрокова інструкція про те, як проходитимуть онлайн-аукціони з приватизації в системі Прозорро.Продажі, доступна за посиланням.

Раніше уряд анонсував масовий запуск процесу приватизації з 1 вересня.

Гаряча пропозиція серпня для антикризової команди! Придбай 5 робочих місць у LIGA360 всього за 5000 грн/міс. Дізнайся переваги за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини