Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, що спрощує доступ військкоматів до інформації про транспортні засоби підприємств

Реклама

31 серпня Президент України підписав Закон, що вносить зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (законопроєкт № 5337).

Змінами передбачається, що територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України щокварталу подаватимуть до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил та інших військових формувань в особливий період.

«Наразі підприємства, установи і організації зобов'язані під час кожної реєстраційної операції з транспортним засобом, який перебуває у їх власності, звертатись до місцевого військового комісаріату та отримувати довідку про постановку на облік (зміну облікових даних)», - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Прогнозується, що прийняття Закону дозволить оптимізувати та спростити процес взаємодії військових комісаріатів з підприємствами в частині виключення останніх з процесу інформаційного обміну в питанні обліку транспортних засобів.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Раніше ми писали: Військомати отримають доступ до інформації про транспортні засоби підприємств, які можуть бути мобілізовані.

Як бізнесу діяти правильно в умовах воєнного часу? Завдяки LIGA360. Система доповнена новими розділами й інструментами, де зібрані зміни законодавства, новини й аналітика, консультації. Знаходь відповіді та слідкуй за змінами щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини