Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна передала ЄС документи, необхідні для приєднання до «митного безвізу»

Реклама

31 серпня 2022 р. українська сторона передала європейській стороні необхідні інструменти для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Міжнародне застосування NCTS, у доповнення до реінжинірингу програми АЕО та системи митних спрощень, - це основний інструмент для швидкого проходження товарів через митницю зі збереженням безпеки на кордоні під час війни. З приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов'язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері. Досягнення у міжнародній митній політиці суттєво наближають Україну як країну-кандидата до вступу в ЄС», - підкреслив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

З приєднанням України до Конвенції український бізнес отримає нові можливості:

  • працювати за принципом «один транспортний засіб - одна декларація - одна гарантія» та прискорити проходження товарів через митний кордон України;

  • користуватися перевагами та спрощеннями спільного транзиту, які має бізнес у 35 країнах Конвенції та які складають повну картину митних спрощень разом із тими, які були вже надані в межах програми АЕО у 2019 р.;

  • ширший допуск до спрощень навіть без статусу АЕО, а також можливість застосовувати знижені ставки мита на сировину для виробництва на внутрішній ринок, ширші можливості попередніх рішень тощо.

Читайте також: Україна отримає "митний безвіз": закони підписано;

Рада ухвалила Закон про «митний безвіз» з Європейським Союзом;

Україна отримає «митний безвіз» вже цього року - Прем'єр-міністр

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини