Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін схвалив законопроєкт про новий Митний тариф

Реклама

Уряд на своєму засіданні схвалив законопроєкт, який приводить Митний тариф України у відповідність до вимог Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів. Про це інформує пресслужба Мінекономіки.

В повідомленні зазначено, що чинний Митний тариф України побудовано на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2017 року, при цьому в більшості країн світу (серед яких ЄС, Туреччина, Китай, США, Швейцарія) вже діє версія 2022 року. Це викликає низку ускладнень, пов'язаних із розбіжностями у товарних кодах під час митного оформлення продукції, що імпортується в Україну, або під час порівняння митної статистики України та країн-торгових партнерів.

Проєктом нового Митного тарифу передбачається:

- технічна зміна класифікації окремих товарів шляхом об'єднання декількох кодів у один, деталізації одного коду у декілька та переходу окремих видів товарів в інші коди;

- виключення з системи товарів, які вже не застосовуються в міжнародній торгівлі;

- введення в обіг нових товарів, які вироблені з використанням сучасних технологій тощо.

Всього пропонується понад 350 змін в товарних кодах, переважно щодо товарів сільського господарства, хімічного, лісового секторів, текстилю, кольорових металів, машинобудування, транспорту тощо.

Слід зазначити, що новий Митний тариф не передбачає змін ставок ввізного мита на товари.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини