Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща відмовилась від стягнення податків з українських біженців, що працюють на українських роботодавців

Реклама

Уряд Польщі заявив про відмову від збору податків з біженців з України, які прибули після повномасштабного вторгнення і працюють віддалено на свого українського роботодавця. Про це повідомляє УНН з посиланням на Money.pl.

Раніше передбачалося, що громадяни України мають подати податкову декларацію в Польщі та сплатити податок на прибуток до 20 вересня.

Згідно з національними та міжнародними правилами, біженці, які перетнули польсько-український кордон 24 лютого і з того часу не залишали Польщу, а працювали весь час дистанційно на свого українського роботодавця, з 25 серпня (тобто після 183 днів перебування у Польщі) стають податковими резидентами Польщі. Йдеться про податок PIT (Personal Income Tax), який в Польщі сплачує кожен, хто отримує доходи. Так, українці, що приїхали до Польщі 24 лютого, повинні сплатити такий податок у вересні і потім сплачувати його щомісяця.

Однак влада Польщі вирішила відмовитися від збору податків з українців, які в цій країні знайшли притулок і працюють віддалено, сплачуючи податок на прибуток у своїй країні. Таким чином, Польща відмовилась від стягування цих податків на користь української сторони.

Відповідно до листа від 6 липня Міністерства фінансів до українських податкових органів, польський уряд надає таким біженцям довший пільговий режим.

"Що стосується жителів України в Польщі, то запевняю вас у дуже гнучкому та індивідуальному підході польських податкових органів. Беручи до уваги особливі потреби українських платників податків, ми ввели спеціальний регламент для громадян України, який дозволяє їм вибирати оподаткування за своїм бажанням, як якби вони були польськими податковими резидентами", - заявив Якуб Янковські з податкового департаменту Мінфіну.

За його словами, цей спеціальний режим є добровільним і доступний тільки в період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2022 року, тобто до кінця цього податкового року.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини