Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про охорону географічних зазначень для сільськогосподарських товарів та продуктів харчування

Реклама

Верховна Рада ухвалила у цілому Закон про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів (законопроєкт № 5616). Його прийняття є однією з обов'язкових умов для набуття Україною членства у ЄС.

«У документі передбачається дотримання виключних прав виробників на позначення, наприклад, черешні як мелітопольської, огірків як ніжинських, меду як карпатського тощо. Тобто йдеться про найменування, яке ідентифікує сільськогосподарську продукцію або харчовий продукт», - повідомляє пресслужба політичної партії «Слуга народу».
За словами голови комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, який є ініціатором законопроєкту, географічне походження швейцарського шоколаду чи італійського вина є для нас знаком якості. Те саме має відбуватись і з українськими продуктами.
Право на підготовку специфікацій та інших документів, необхідних для державної реєстрації географічного зазначення матимуть об'єднання осіб, в якому:
- більшість осіб є виробниками або переробниками товару;
- якщо вони це здійснюють у визначеному географічному місці;
- якщо особлива якість та репутація товару зумовлені цим географічним місцем.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки у вересні отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини