Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні стартує реформа лісової галузі

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає реформування лісової галузі. Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

158 державних лісогосподарських підприємств об'єднають в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України». А замість 24 управлінь буде утворено 9 регіональних офісів лісового та мисливського господарства.

За словами Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Стрільця, чинна система управління лісами в Україні кардинально відрізняється від тієї, яка вже давно працює в країнах Європи. Реформа дозволить запровадити дієві зміни та вирішити такі проблеми:

  • фінансовий дисбаланс галузі;

  • відсутність достовірної інформації про стан лісового фонду країни;

  • низький рівень лісистості, що зберігається десятиліттями;

  • низька продуктивність праці;

  • низький рівень механізації лісогосподарських робіт тощо.

Трансформація галузі не спричинить скорочення працівників та зміну податків.

Реформа передбачає, що Держлісагентство матиме контролюючі функції, а новостворене підприємство - господарюючі.

У документі зазначено, що ліси державної власності приватизувати заборонено, а ДП «Ліси України» є підприємством, 100% акцій якого належать державі.

«Ще одним важливим плюсом створення компанії є те, що ми нарешті зможемо залучати європейські інвестиції для розвитку галузі, закупівлі нового обладнання. Показники довоєнного періоду демонструють, що рівень інвестицій та фінансування лісовідновлення у країнах ЄС є значно вищим від такого показника в Україні, зокрема в ЄС це 24 доларів на 1 га, а в Україні - 0,3 доларів на 1 га», - йдеться у повідомленні Міністерства.

Крім того, створення єдиного підприємства дозволить розвивати та отримувати прибутки не лише за рахунок заготівлі та переробки деревини, а й розбудови рекреаційних пунктів, виготовлення власної еко-продукції тощо.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини