Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент назвав пріоритетні напрями державного бюджету на 2023 рік

Реклама

У проєкті державного бюджету на 2023 рік буде передбачено понад 1 трлн грн на сектор безпеки й оборони, а також індексацію пенсій. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, коментуючи результати наради з Прем'єр-міністром, Міністром фінансів та профільним заступником керівника ОП.

«Зрозуміло, що це буде бюджет країни, яка воює. Урядовці представлять параметри проєкту, але я зараз зазначу деякі важливі пункти - політично важливі. Перше. Понад трильйон гривень наступного року буде спрямовано на сектор безпеки й оборони. Це буде пріоритетом номер один», - наголосив Президент.

Другим важливим пріоритетом Володимир Зеленський назвав забезпечення у повному обсязі соціальних зобов'язань, зокрема, індексації пенсій для пенсіонерів.

Третім пунктом є максимальне скорочення всіх некритичних видатків держави. Уряд має представити програму скорочення видатків на державні підприємства, на апарат, на інституції, які не відповідають потребам особливого часу.

Четвертий пункт - це рішення з активізації економічних відносин у країні. ""Програма кредитування "5-7-9%" зберігається. Діятимуть також інші програми та рішення, які мають допомогти бізнесу працювати, зберігати робочі місця, залучати нових працівників", - зазначив Глава держави.

П'ятим пунктом є створення спеціального фонду відновлення, який наповнюватиметься, зокрема, з конфіскованих російських активів.

Президент висловив переконання, що проект бюджету буде поданий до Парламенту у строки, передбачені законодавством.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини