Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запускають пілотний проєкт страхування інвестицій під час війни

Реклама

Україна домовилась з MIGA про запуск механізму страхування інвестицій під час бойових дій. Найближчим часом почнеться реалізація пілотного проєкту на суму $30 млн. Про це інформує Міністерство економіки.

«Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), що належить до групи Світового банку, готове запропонувати для України пілотний проєкт на суму 30 млн доларів. Ця сума вже виділена, і вони готові розпочинати співпрацю з нами хоч сьогодні. Отже, спочатку ми візьмемо один інвестиційний проєкт і відпрацюємо на ньому всі нюанси по наданню гарантій для іноземних інвесторів. У MIGA вже є такий інструмент, як Political Risk Insurance і в рамках цього інструменту є War Risk Insurance. Позитивним є те, що їх страхові продукти підходять для України, тобто не треба буде вигадувати щось нове з нуля», - повідомив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

Передбачається, що після завершення структурування трастового фонду Світового банку, який буде призначений для відновлення України, держава отримає 17 млрд доларів на відновлення критичної інфраструктури і стимулювання економічного розвитку. Частка цієї сумі буде скерована саме на страхування ризиків інвесторів.

«Зараз ми почнемо з 30 млн доларів, а вже від того, як ми реалізуємо цей пілотний проєкт, буде залежати сума виділених коштів на наступний рік. Думаю, що сума може бути збільшена десь до 1 млрд доларів у 2023-му, або стати навіть більшою, якщо такий інструмент матиме попит серед інвесторів. При цьому обсяг страхового покриття становитиме не менше 90% від суми інвестиції», - зазначив Олександр Грибан.

Раніше, для залучення в українську економіку іноземних інвесторів створено електронну платформу Advantage Ukraine, детальніше про неї читайте тут.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини