Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Львові арештовано корпоративні права громадянина рф на суму понад 55 млн грн

Реклама

У Львові арештовано корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, власником яких є громадянин рф.

"За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об'єкти нерухомості, а саме база відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн та її кінцевим бенефіціаром є громадянин рф", - повідомляє Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства-нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету рф, фінансуючи війну в Україні.

На теперішній час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службового підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України), а також вживаються заходи для передачі арештованого майна в управління АРМА.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки у вересні отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини