Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Накладено арешт на майно одного з найбільших забудовників, який підозрюється у несплаті 140 млн грн податків

Реклама

Печерський районний суд м. Києва наклав арешт на майно одного з найбільших забудовників Київської області, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму понад 140 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Так, за клопотанням прокуратури, судом заарештовано понад 200 об'єктів нерухомості, що належать підозрюваному, а саме 33 земельні ділянки, 117 квартир, 78 нежитлових приміщень. Частину цього майна він намагався приховати шляхом переоформлення на підконтрольну юридичну особу.

Слідством встановлено, що підозрюваний, будучи замовником будівництва декількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, під час реалізації квартир та нежитлових приміщень декларував отримані кошти як доходи фізичної особи, не оформлюючи свою діяльність як підприємницьку.

Таким чином, у період з 2019 по 2021 роки він реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків.

За інформацією Української правди, йдеться про забудовника Софійської Борщагівки Андрія Мартинова.

У ході розслідування проведено ряд обшуків у приміщеннях фігуранта, під час яких крім документів, вилучено грошові кошти у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів США. На вилучені кошти накладено арешт, їх передано в управління АРМА. Досудове розслідування триває.

Сервіси для legal research, ризик-менеджменту, бізнес-розвідки та медіамоніторингу - в рішенні LIGA360. Тільки до кінця місяця придбай за акційною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини