Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Накладено арешт на майно власника української групи компаній, що торгував з росією

Реклама

Кіберполіція спільно зі слідчим управлінням поліції Київщини викрила власника української групи компаній у незаконній підприємницькій діяльності з росією та білоруссю. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Було встановлено, що 61-річний фігурант, який є одним із кінцевих бенефіціарів групи компаній, порушивши заборону імпорту на митну територію України товарів з рф, здійснював купівлю-продаж сільськогосподарської техніки з росії та білорусі. Товари потрапляли в Україну через Європу завдяки офшорним компаніям.

За місцем проживання фігуранта та на майданчиках зберігання сільгосптехніки правоохоронці провели обшуки.

Накладено арешт на майно зловмисника, зокрема на банківські рахунки, де сумарно знаходилося близько 3-х мільйонів доларів, корпоративні права, 18 земельних ділянок, 26 нежитлових приміщень, приватні будинки та квартири, елітні автівки, сільськогосподарську техніку.

Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 110-2 КК (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі.

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки до кінця місяця отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини