Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Енергетика України на шляху до ЄС: розв’язання нагальних питань разом із LIGA360

28 вересня 2022, 12:29
257
0
Автор:
Реклама

Рух до ЄС створює реальні перспективи для розвитку українського бізнесу, зокрема для енергетичної сфери. І хоч інтеграція з Євросоюзом передбачає чимало можливостей, шлях до нових реалій пролягає через жорстке європейське регулювання.

Адаптація до європейських норм потребує злагодженої роботи профільних міністерств, асоціацій, парламентарів та інших гравців ринку. Адже попереду розроблення та впровадження нових законодавчих норм, які відповідатимуть стандартам Європи.

Як енергетичному бізнесу керувати ризиками на шляху до ЄС - відповідь знайдете в корпоративному рішенні LIGA360.

Законодавчі норми для енергетичної галузі

Інтеграція з ЄС передбачає низку змін на законодавчому рівні, які стосуються енергетичної галузі. Для того щоб бути конкурентоспроможною на європейському ринку, українська енергетична сфера змушена адаптовуватись: скорочувати викиди, модернізовувати пропускну спроможність для продажу електроенергії за кордон тощо.

Енергетична галузь має фундаментальне значення для держави, тому ці процеси повинен надійно контролювати закон. Енергогалузі дуже важливо відразу дізнаватися про всі нововведення, доповнення та зміни.

В інформаційно-правових системах LIGA360 ви знайдете повну базу законодавства, включаючи законопроєкти, європейське законодавство, судову практику, коментовані кодекси, базу актуальних оголошень про банкрутство та ліквідацію суб'єктів господарювання.

Система дає змогу відстежувати зміни в документі чи фрагменті документа, отримувати актуальну аналітику в тематичних модулях. А унікальний функціонал для роботи з НПА допоможе швидко й детально ознайомитися з необхідною інформацією, яка стосується як конкретної сфери, так і бізнесу загалом.

Новації воєнного часу за напрямами

Нині Україна стикнулася не лише із законодавчими змінами, пов'язаними з європейськими стандартами. Від початку повномасштабного вторгнення значних змін зазнало й багато інших норм законів.

Тож задля надання максимуму корисної інформації щодо змін воєнного часу в LIGA360 було впроваджено зручний навігатор основними нововведеннями в законодавстві зі щоденним аналітико-правовим супроводом. Зокрема, ідеться про модуль "Новації", який буде корисний і для енергетичного бізнесу.

У модулі можна отримати найважливіші документи та корисну експертну аналітику стосовно питань, пов'язаних із запровадженням воєнного стану.

Тут доступні найактуальніші роз'яснення щодо викликів, перед якими постає український бізнес під час війни. Роз'яснення розділені на різні теми так, щоб можна було легше зорієнтуватися в напрямі, який цікавить конкретно вас.

За допомогою модуля також можна відстежувати зміну статусу документів, на підставі яких ці нововведення запроваджено.

Перевірка контрагентів в Україні та за кордоном - корисний інструмент для виходу на закордонні ринки

Бути впевненим у бізнес-партнері - запорука успішного бізнесу. Нині ми спостерігаємо чималу кількість санкцій, застосовуваних до компаній, які мають зв'язок із росією та білоруссю. Токсичні зв'язки бізнесу, з яким працює компанія, можуть мати згубні наслідки.

LIGA360 за допомогою функціонала CONTR AGENT дає можливість упевнено будувати зв'язки між об'єктами, компаніями та персонами.

Система допомагає перевірити історію партнерів, власників, керівників компаній, з якими фірма планує вести справи, покаже наявність санкцій і продемонструє ризики, які можуть зашкодити під час співпраці. Завдяки відповідному інструменту компанію можна поставити на моніторинг, а система сповістить користувача про будь-які зміни, що стосуються цього підприємства.

Актуальною потребою на сьогодні для кожного бізнесу, зокрема й для енергетичного бізнесу, є аналіз зв'язків контрагентів із громадянами росії чи білорусі. З LIGA360 можна перевірити бенефіціарних власників компанії. У разі виявлення токсичних зв'язків на екрані буде зображено відповідну позначку та ризики.

Отримавши статус кандидата на вступ до ЄС, галузь енергетики в Україні починає дедалі більше виходити на іноземний ринок. А отже, разом з Україною та LIGA ZAKON активно "стирає" кордони зі світом. На сьогодні вже налагоджено співпрацю з Великою Британією. Так, у систему ІТ-платформи інкорпоровано дані британського реєстру, що відкриває не просто доступ до необхідної інформації, а й можливість за допомогою корисних інструментів ефективно та зручно нею користуватися. Це дає змогу самостійно бачити ризики чи можливості в потенційній співпраці з іноземним контрагентом.

Уникнути ризиків завдяки автоматизації договірної роботи

Доведена до автоматизму робота з договорами зекономить чимало часу й допоможе уникнути ризиків. Ефективним сервісом для автоматизації діяльності бізнесу, зокрема в галузі енергетики, стане функціонал CONTRACTUM у LIGA360.

Цей інструмент спростить кожен етап роботи з договорами, зокрема завдяки шаблонам допоможе легко створити індивідуальні контракти. Крім того, у LIGA360 є можливість використовувати вже готові приклади угод, які можна адаптувати до необхідних умов. Шаблони доступні двома мовами: українською та англійською, що в перспективі співпраці з іноземним ринком є значною перевагою для бізнесу.

CONTRACTUM перевірить сторони договору, правове поле та приховані умови. Також система сповістить про важливі зміни законодавства та нагадає про дати оплати.

Незамінний помічник у разі участі в судових процесах

Бізнесу нерідко доводиться звертатися до системи правосуддя. І тут LIGA360 також може стати у пригоді.

За допомогою функціонала VERDICTUM можна легко поставити судове засідання на моніторинг й автоматично отримувати сповіщення про будь-які зміни. До того ж система надає доступ до історії проходження справи, що дає змогу швидко дізнаватися про весь її перебіг, одразу бачити, чи не було рішення переглянуто або скасовано, й оцінювати тривалість розгляду справи, а також допоможе швидко знаходити засідання за номером справи, назвою контрагента, назвою суду, прізвищами учасників справи, прізвищем судді.

VERDICTUM може істотно посприяти в роботі юриста компанії, адже за допомогою штучного інтелекту допоможе спрогнозувати судове рішення, оцінивши ймовірність перемоги в суді на основі аналізу позовної заяви; допоможе змінити аргументи й текст позовної заяви для більшої ймовірності перемоги в суді, а також унеможливить ризик проґавити якісь зміни у справі.

Ключові показники діяльності компанії - дашборд у LIGA360

Кожному топменеджеру важливо отримувати очищену від зайвих деталей інформацію, орієнтовану на конкретний тип ризиків. Саме її може продемонструвати дашборд у LIGA360.

Це графічні діаграми, що змінюються в реальному часі, даючи змогу оцінити аналітичну картинку результатів роботи вашої компанії на зовнішньому ринку, зрозуміти, чи виконано всі поставлені завдання.

Цей простий інтерфейс у вигляді діаграм, покаже згадки про компанію, її керівників чи власників. Інструмент складається з графіка, що демонструє кількість публікацій за тональністю (позитивні, негативні, нейтральні), і стрічки новин зі згадками.

Також завдяки дашборду можна отримати інформацію про діяльність конкурентів, ключові новини і зміни законодавства, що можуть вплинути на ваш бізнес під час війни. Тобто ви отримаєте зріз необхідної та актуальної інформації без зайвих зусиль.

Україна має значний потенціал для розвитку енергетичних проєктів, зокрема для реалізації їх на ринку ЄС. Утім такі значні зміни завжди супроводжуються низкою викликів, які набагато простіше подолати з надійним помічником - LIGA360, що буде під рукою 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини