Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створять мережу швидкісних зарядних станцій для електромобилів

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 27 вересня ухвалив розпорядження «Про створення державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій». Про це повідомляє Урядовий портал.

НАЕК «Енергоатом» планує створити мережу з 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 - великої потужності (160+кВТ) та 80 - середньої потужності (60+кВт) в обласних центрах та на основних автомагістралях України. Цей проект планується реалізувати впродовж двох років.

«Енергоатом має значні резервні потужності для безпечного виробництва дешевої та чистої електроенергії. Через військову агресію росії та спровоковану нею кризу на ринку пального спостерігається стрімке зростання попиту на електромобілі. В Україні на сьогодні разом з «гібридами» кількість електрифікованих авто складає понад 100 тисяч», - повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом не лише для поширення приватного електротранспорту, а й розвитку нових сервісів з використанням електромобілів, наприклад, у сфері доставки та логістики.

Як енергетичному бізнесу управляти ризиками? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Тільки до кінця підключіть 5 фахівців за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини