Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 29 грудня почне діяти новий порядок інформування про бенефіціарів

Реклама

29 вересня 2022 року в «Голосі України» опубліковано Закон від 06 вересня 2022 року № 2571-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу".

Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування, тобто з 29 грудня 2022 року (крім абзацу другого підпункту 3 пункту 7 розділу I, який набирає чинності з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким встановлюється порядок передачі Держателем Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань інформації про суб'єкта первинного фінансового моніторингу, який виявив розбіжності та виявлені ним розбіжності до спеціально уповноваженого органу).

За словами Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука Закон забезпечить повну прозорість кінцевих власників (бенефіціарів) юридичних осіб. А це - контроль за відмиванням грошей за стандартами FATF.

Водночас ним запроваджується спрощена процедура подання інформації про кінцевих власників (бенефіціарів), в тому числі електронним шляхом, скорочується перелік юридичних осіб, які подають відомості, та скасовуються вимоги нотаріального засвідчення копій документів.

Передбачається, що цей Закон спростить та пришвидшить подання юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності до ЄДР, дасть змогу підвищити ефективність проведення фінансового моніторингу, сприятиме виконанню міжнародних зобов'язань України у відповідній сфері.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини